Дилатационни фуги

Нашите фуги са проектирани да издържат на най-високите нива на натоварване от трафик, също и излагане на замърсяване, масла и соли против заледяване. Тяхната изключителна издръжливост и лесна подмяна ги прави най-рентабилния избор в дългосрочен план.

VIAJOINT е дилатационна фуга закрит тип с максимално движение от 20 мм. Подходяща е за всички видове пътни настилки и не изисква поддръжка. Няма ограничения за вида и условията на натоварване от трафик. Тя се състои от битумно-еластомерно съдържащо вещество и гранулирани инертни материали, които осигуряват механичната устойчивост срещу транспортното натоварване, и една пластина за премостване на празнината в конструкцията. Пластината е алуминиева за да се предотврати проблемът с корозията.

Фугите от семейство CIPEC са подходящи за премествания от 30 до 1000 мм, независимо от вида на мостовата конструкция, условията за монтаж и експлоатация. Те са направени от метални елементи, анкерна система и непрекъснато гумено уплътнение. В тази група ние предлагаме три категории фуги според преместванията:

Всяка категория също е приспособена към определен вид транспортно натоварване.

 

 

Фугите MULTIFLEX са направени от излети еластомерни елементи, вулканизирани и свързани с вградени стоманени пластини. Движението на конструкцията се поема чрез деформация на еластомерните части, докато металните части са предназначени да поемат транспортното натоварване и да преразпределят анкерните сили.

Пълният обхват на това семейство от фуги се покрива от два вида конструкция на фугата:

 

Свали C V 1_Freyssinet expansion joints En v02

 

Предимства от ползването на фуги Freyssinet: