Оборудване за мостове

  1. Лагери
  2. Дилатационни фуги

 

Произвеждани във фабриките от групата Freyssinet или на наши партньори, предлаганите от нас аксесоари за мостове са разпространени на пет континента и са използвани при строителството на едни от най-знаковите съоръжения по света. Благодарение на изследователската дейност и иновационната политика, ние постоянно подобряваме нашите продукти, като използваме най-добрите материали и производствени процеси.

Мостовите лагери са устройствата които предават натоварвания и премествания между горното и долното строене. Те позволяват конструкцията да се разширява и свива, но задържат платното на неговото коректно положение спрямо стълбовете и устоите.

Дилатационните фуги са устройства, проектирани да позволят безопасно температурните разширения и свивания на конструкцията, да поемат товарите и вибрациите от трафика, да бъдат водонепропускливи и да позволяват движения дължащи се на неравномерни слягания на земната основа и на земетресения. Провалът в осъществяването на някоя от тези основни функции е основна причина за повреди в мостовата конструкция, които водят до основен ремонт и значителни допълнителни разходи.