Вантови системи

Модерните технически решения за вантови и висящи конструкции използват кабели и анкерни устройства, които произхождат от системите за предварително напрягане. Състоят се от кабели с индивидуална обвивка, вкарани в тръби от полиетилен с висока плътност (HDPE). Нашите ванти се характеризират с:

Вантите Freyssinet HD се базират на концепцията всеки кабел да бъде абсолютно независим. Този принцип има много предимства, включително:

Броят на кабелите във вантите от типа HD варира от 1 до 169 кабела. Все пак няма абсолютно ограничение на възможностите за брой на кабелите както и за дължина на вантите.

Опънния елемент на вантите Freyssinet HD се състои от сноп успоредни индивидуално защитени кабели Т15,7 наречени "Freyssinet monostrand", които имат висока механична якост, издръжливост срещу стареене и притежават отлична антикорозионна защита.

Вантите Freyssinet HD могат да бъдат приспособени да осигурят още по-добра антикорозионна защита при агресивна среда чрез замяната на кабелите Monostrand с Cohestrand®. Това специфично изобретение отваря пътя към нови приложения на вантовите системи, особено с използването на седловидни отклонителни устройства и непрекъснато преминаване на кабелите през пилона.

 

Свали STAY-CABLE-12P-A4-GB-V03.pdf

 

Freyssinet предлага два типа анкери за ванти:

Предимства:

 

Свали EXE-H-1000-8PA4.pdf