Напрегнати пръти

Прътите за предварително напрягане Freyssibar са произведени, използвайки специфични индустриални процеси включващи термична обработка (закаляване и темпериране), които осигуряват повишени механични характеристики. В резултат дуктилността, якостта на опън и границата на провлачане са по-големи в сравнение с типичните напрягащи пръти (прътите могат да бъдат огънати на 90 градуса с малък радиус без да се счупят).
Приложения:

Напрегнатите пръти Freyssibar се произвеждат със стандартна максимална дължина 14,80м., но могат да бъдат заготвени по индивидуални размери. В двата края са направени резби с достатъчна дължина за да бъдат удовлетворени изискванията за анкериране, предвиденото удължение, стандартните строителни отклонения и всичко друго необходимо. Прътите могат да бъдат произведени с големи диаметри, до 95 мм.
Постоянната антикорозионна защита на прътите може да бъде осигурена на обекта чрез използването на меки инжекционни материали (восък на нефтена основа, грес) или чрез инжекционни материали със сцепление (циментов разтвор, епоксидна смола). Прътите могат да бъдат доставени и с фабрична антикорозионна защита:

В зависимост от специфичните изисквания на проекта, могат да бъдат предложени и други системи за антикорозионна защита.
Предимства:

 

Свали C III 3 Freyssibar 12P En v09 BD (1).pdf